Kultura Kiruna

HELTÄCKANDE KOMMUNIKATIONS- OCH MARKNADSFÖRINGSTJÄNSTER I SAMARBETE MED FESTIVALENS PROJEKTLEDNING

Bakgrund

Kultura Kiruna har beskrivits som världens till ytan största kulturfest. Och det finns en sanning i det, eftersom Kultura Kiruna strävar efter att fylla hela Kiruna kommun med kultur och glädje – hela vägen från Karesuando till Abisko. Festivalen som går av stapeln i november varje år är ett initiativ från den ekonomiska föreningen Kiruna växer som arbetar med näringsdriven samhällsutveckling. Målet är att genom ett återkommande kulturarrangemang – som är ett unikt möte mellan idrott, friluftsliv och kultur – bredda utbudet och få Kiruna att sträcka på sig och bli en av Sveriges mest attraktiva kommuner att verka, bo och arbeta i.

Efter premiärsuccén av Kultura Kiruna i november 2022 återkom arrangemanget ett år senare med en ännu större bredd och ett mer omfattande program. Under tio härliga dagar fick publiken uppleva över 100 programpunkter, för alla åldrar och smaker! Kultura Kiruna 2023 bjöd på musik, dans, litteratur, film, konst,  historia, skidåkning och teater på många olika platser och scener i Kiruna. Till arrangemangets unika produktioner hör talkshowen Norrbotten Berättar, Världens största kulturvandring (på skidor), Svenska Fjällpremiären samt mycket mer!

Uppdrag

Heedmark har i nära samarbete med festivalens projektledning haft ett heltäckande marknads- och kommunikationsuppdrag för Kultura Kiruna 2022 och 2023. Uppdraget omfattade att skapa en strategi och varumärkesplattform samt kommunicera ut varumärket och evenemanget till en lokal, regional och nationell målgrupp. Till tjänsterna som levererats under projektet hör varumärkesstrategi, copywriting, grafisk design, digital marknadsföring, trycksaksproduktion, webbadministration samt kommunikation med samarbetspartners och operativt arbete på plats i Kiruna under festivalen.

Kultura Kiruna är här för att stanna. Vi ser fram emot att arbeta med festivalen i år igen. Vi ses i Kiruna den 6–24 november 2024!

Behöver du hjälp med ett event?

 

Heedmark har lång erfarenhet av att utveckla, producera och kommunicera om festivaler, mässor och event av olika slag. Kontakta oss gärna för ett inledande samtal!

Behöver du hjälp med ett event?

 

Heedmark har lång erfarenhet av att utveckla, producera och kommunicera om festivaler, mässor och event av olika slag. Kontakta oss gärna för ett inledande samtal!

Fler uppdrag

Hur kan vi hjälpa er?

Kontakta oss gärna för ett kostnadsfritt möte!