Livestreaming – tillsammans utan resor och möten

Heedmark nyheter   •   Juni 02, 2020

För er som vill använda video för att kommunicera på distans erbjuder Heedmark helhetslösningar för livestreaming.

Allt fler verksamheter ställer om för att bli mer digitala och under våren 2020 har livestreaming blivit det självklara alternativet till de många möten som har fått ställas in på grund av pandemin. Eftersom det är osäkert hur det kommer att se ut i höst vad gäller restriktioner i Sverige och omvärlden finns all anledning för företag och organisationer att lära sig mer om hur man via livestreaming kan förmedla information och upplevelser tills dess att det är möjligt att ses fysiskt igen.

Vad är livestreaming?
Livestreaming, eller direktsändning på svenska, är en direktsändning av video som sker via internet. Livestreaming kan ses över plattformar som t ex Facebook, LinkedIn, YouTube, Twitter och Vimeo m.fl. Om det är någon specifik plattform ni vill sända på så löser vi det. I våra tjänster ingår både livestreaming och inspelning av din sändning.

Vad passar att livestreama?
Livestreaming är ett fantastiskt sätt att göra information och händelser tillgänglig för fler. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränsen för vad som kan livestreamas.

  • Föreläsning
  • Presskonferens
  • Möte
  • Föreställning
  • Utbildning
  • Produkt- eller tjänstepresentation
  • Vernissage
  • Bakom kulisserna

Vad erbjuder vi?
Tillsammans med våra samarbetspartners erbjuder vi helhetslösningar där vi står för såväl projektledning som teknisk kompetens och produktion. Det betyder att ni som kund får en kontaktperson som hjälper er med alla frågor kring er sändning och som dessutom fungerar som bollplank eller projektledare under förberedelserna.

Exempel på tidigare projekt
Ett exempel på projekt vi levererat är livestreaming och dokumentation av LKAB:s visning av deras fjärrstyrda processer under jord under hösten 2019. Mottagarna var en teknisk innovationskonferens på EU-nivå i Bryssel. Produktionen gjordes i samarbete med Mediemerah. Ni kan se sändningen, som också spelades in, här: https://heedmark.com/kund-case/livestream-lkab/

Livestreaming vs inspelad film
Livestreaming engagerar mer än inspelat material. Undersökningar från Facebook och LinkedIn visar att användare ser betydligt längre på livesändningar än på filmer som har spelats in på förhand. Kanske beror det på att företag och organisationer som livestreamar framstår som mer personliga, vilket skapar starkare kundrelationer. Undersökningar har också visat att det kommenteras 10 gånger mer under livesändningar!

En stor fördel med att livestreama är att ni kan göra både och – livestreama händelsen för maximalt engagemang och sedan återsända det inspelade materialet vid valda tillfällen och exempelvis publicera filmen på er webbplats.

Hur går det till?
Kontakta oss och berätta vad ni önskar hjälp med samt tidsomfattning och plats så återkommer vi med en offert. Efter bokning tar vi kontakt med er för att diskutera projektet vidare. Vi erbjuder livestreaming i Kiruna och Stockholm.

Kontakt Heedmark
Daniel Kangas
Grundare & vd
070-226 26 26
daniel.kangas@heedmark.com