Lär känna Hanne Aune!

Heedmark nyheter   •   Juni 28, 2024

Som kund har du kanske redan hunnit lära känna Hanne Aune som blev en del av Heedmark i september 2023. Här presenterar vi henne närmare.

Hanne arbetar som Art director och grafisk formgivare på Heedmark och projektleder gärna uppdrag där det finns ett särskilt fokus på formgivning. Hon beskriver sig själv som en strategiskt tänkande designer.

Hur arbetar en strategiskt tänkande designer?

För mig är det viktigt att jag i mitt arbete hela tiden har fokus på vad som ska kommuniceras och vilken effekt det ska ge för målgruppen. Det ska finnas en tydlig vision när jag skapar en grafisk design. Vet man inte varför något görs kan man lika gärna låta bli att göra det, är min inställning. För mig är varje företag, varumärke och projekt en individ som jag ska lära känna och sedan hjälpa att få sin röst hörd genom grafisk design. Jag tar stort ansvar för att det jag skapar ska gynna kundens framgång.

Hur drar du nytta av tidigare arbetserfarenheter i ditt jobb på Heedmark?
– Jag har dels drivit min egen designbyrå och har dels jobbat som sjuksköterska. Arbetet inom vården har gett mig stor erfarenhet av att se och bemöta olika individer, och det tar jag med mig in i arbetet med kommunikation på Heedmark. Som före detta egenföretagare har jag en förståelse för företagarens behov av smidig och effektiv kommunikation.

Vad innebär bra design för dig?
– Design är kommunikation i visuell form och en bra design förstärker budskapet, förtydligar informationen och skapar den känsla man vill åstadkomma hos målgruppen. En väl genomtänkt grafisk profil återspeglar företagets värderingar och skapar igenkänning och trygghet. Det blir tydligt för mottagaren vem som “pratar” oavsett om sammanhanget är digitalt eller en tryckt annons.  

Vad är roligast med jobbet, och vad gör du när du inte jobbar?
– Att få skapa, ge form, sätta ihop text, bild, form och färg till en harmonisk helhet. Det är som ett pussel. Sen gillar jag också att jag får lära mig lite av varje i möte med nya kunder och företag. Inte visste jag vad en raiseborr var för något, eller skillnaden på ett schakt, en tunnel eller ort. Och alla härliga människor jag får träffa! Känslan av att hjälpa och visualisera det kunden ser framför sig i sitt huvud är också tillfredsställande. 

När jag inte jobbar är jag ofta med min häst som bor hos Hästskola i Norr i Kauppinen, samt sprider budskap om bra hästhållning och belöningsbaserad hästträning till alla som vill lyssna. Och hänger med min hund. Eller så dricker jag te och pratar djupt om livet med goda vänner. En lördag kan jag gärna ta en längre skidtur eller vandring i fjällen. Eftersom jag är nyinflyttad i Kiruna längtar jag tills livet här har blivit mer rutin och jag har mer energi att genomföra egna kreativa projekt. En dröm är att starta en enkel webbshop igen där jag säljer handmålade tygväskor och andra prylar jag skapar. 

Vilka intryck har du fått hittills av Kiruna?
–  Att Kirunaborna är mer öppna och vänliga än jag hade trott. Och att klimatet inte är så illa som folk ofta påstår. Sen har jag fått några fördomar bekräftade också, det finns till exempel ett par butiker där jag känner mig som en inkräktare. Så ska inte en kund känna sig. Det ger mig lusten att skapa en kurs i kommunikation och kundbemötande för butiksanställda. Det är dock möjligt att det rör sig om en kulturkrock. Personalen kanske tror att de är schyssta och ger mig utrymme när de inte hälsar på mig som kund eller frågar vad jag vill ha hjälp med. 

På det stora hela trivs jag mycket bra i Kiruna. Det är mycket nytt att landa i, men närheten till naturen och riktiga fjäll är underbart! Och också närheten till mitt hemland Norge. Det är skönt att inte behöva stressa för att hinna åka skidor. Skönt att ha hästen gående på snö istället för i lera på vintern. Allt är renare med snö. Och så ljuset både på vintern, våren och sommaren. Magiskt! Myggen däremot kan flytta någon annanstans.

Vi hälsar Hanne varmt välkommen till Kiruna och Heedmark!

Hanne med hästen Reifur och hunden Nikki.