Blogg

1000 vagnen

Har du en bakgrund inom verkstad eller industri och trivs i rollen där du får utveckla kundkontakter och nyttja dina kunskaper inom teknik och kommunikation? Då är du kanske personen vi söker!

I ROLLEN SOM KUNDUTVECKLANDE KOMMUNIKATÖR INGÅR ATT:

  • Skapa, utveckla och vårda kundrelationer
  • Planera och genomföra behovsanalys hos kund
  • Erbjuda marknadsföringsaktiviteter i samråd med vårt produktionsteam
  • Författa enklare texter om kundens tjänster och produkter
  • Ta fram faktaunderlag för annonsering, trycksaksproduktion och hemsidor

VI SÖKER DIG SOM

har arbetat minst några år inom kommunikation, men samtidigt har tidigare erfarenheter från industri- eller tekniksektorn. Du har lätt för att sätta dig in i nya sammanhang och trivs i rollen där du får driva projekt och ha en nära kontakt med kund.

KVALIFIKATIONER

För att lyckas i rollen är du självgående, strukturerad, förtroendegivande och ödmjuk. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift och är en van användare av Officepaketet. Då vi arbetar i Adobe Creative Cloud är det viktigt att du kan, eller vill lära dig, grunderna i detta verktyg. Kunskaper i InDesign och webbpublicering är meriterande. B-körkort är ett krav.

VI ERBJUDER

Spännande och varierande uppdrag med möjlighet att utvecklas. Vi erbjuder också stor möjlighet att arbeta på distans i perioder. Med en ansvarstagande inställning så mycket som ca 1 vecka per månad, och under lågsäsong i något längre sammanhängande perioder.

Anställningen är en provanställning med placering i Kiruna. Tillträde snarast efter överenskommelse.

KONTAKT OCH ANSÖKAN

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Kangas på 070-226 26 56. Din ansökan skickar du till admin@heedmark.com. Vi genomför intervjuer och anställer löpande.

Kiruna Wagons Youtube

Vi har byggt upp och sköter Kiruna Wagons Youtube-kanal, och vi är glada att vi nu närmar oss 50.000 visningar. Kanalen är ett utmärkt exempel på hur vi blandar professionellt producerat material, med lite mera spontant material och på ett kostandseffektivt sätt når ut till en mycket nischad publik världen över.

Till kanalen: www.youtube.com/user/kirunawagon

Willards

Ny hemsida för Willards

Det offensiva specialistföretagetet Willards har fått en ny hemsida. De satsar nu framtåt för att nå nya kunder i andra regioner och hemsidan utgör basen för stundande kampanjer, både online och print.

Skärmklipp 2017-10-13 10.12.01

Vi har i dagarna lansert GMK-koncernens nya hemsida. Det är allså en gemensam sida för de tre koncernbolagen GMKAB, GMK Mekaniska och Rönnquist & Wettainen. Alla tre företagen är etablerade sedan 20 år elle mer. Rönnquis & Wettainen slog upp portarna redan 1964.

Kommunikativt vill vi att alla företagen ska synas lika bra, och att kunden både ska kunna fokusera på respektive företag, men också se styrkan i GMK-koncernen.

www.gmkab.com

Kirunahalsan.se

Vi har hjälpt vår kund Kirunahälsan till en ny hemsida som de själva använder i sitt dagliga arbete med uppdatering av nyheter, avbokningar av besök och personalinformation. En bra hemsida är inte bara ett skyltfönster utan också ett verktyg.

www.kirunahalsan.se

NMVGROUP

För nästa 10 år sedan byggde vi NMVs förra hemsida. Nu har vi projekteterat och producerat en ny heltäckande sida för Norrbottensföretagets alla filialer, tjänster och produkter. Det har varit ett mycket inspirerande arbete att tillsammans med NMV arbeta igenom produktfloran och framställa allt på rätt sätt.

www.nmvgroup.se

spacefilm2

HEEDMARK har på uppdrag av Space Kiruna tagit fram en rymdhörna på Folkets Hus i Kiruna. Målsättningen med rymdhörnan är att öka intresset för rymdverksamheterna inom Space Kiruna. Placeringen av rymdhörnan i Folkets Hus gör den synlig dels för turister som besöker Kirunas turistbyrå men även för Kirunabor som också har Folkets Hus som en mötesplats.

Häromdagen var 24Norrbotten på besök. Se inslaget här.

spacefilm

Matchtröja

Vi på HEEDMARK är otroligt stolta över det Kiruna IF gör. Det förändrar Sverige till det bättre. Vi är också stolta över att vi har varit med på ett hörn och stöttat föreningen med PR- och mediarådgivning kring HBTQ-certifieringen och projektet “Acceptansen till Allsvenskan”.

Grattis Kiruna IF och hela Kiruna till priset.

10933884_10153086174039669_5623639414048517222_n

 

radda_ratt

God Jul och Gott Nytt År!

Vi tackar för ett gott samarbete under 2014. Istället för julgåvor har vi valt att skänka pengar till Rädda Barnen.

radda_text

Heedmark_EuroMineExpo

Euro Mine Expo arrangerades den 10-12 juni i Skellefteå. NMV-Group deltog som utställare där sju av koncernbolagen fanns representerade med Nybergs Mekaniska Verkstad, Kiruna Utility Vehicles, Kiruna Wagon och Malmfälten i centrum.

Heedmark hade helhetsansvaret för NMV och NMV-gruppens gemensamma monter samt hela kringarrangemanget för alla deltagande personer.

Daniel Kangas och Björn Pettersson från Heedmark fanns också på plats under hela mässan .

Open House

Den 27 februari anordnade Heedmark Öppet Hus hos LKAB Mekaniska för att uppmärksamma att LKAB Mekaniska nu är en del av LKAB-koncernen.

Uppåt 100 gäster kom till arrangemanget, mestadels besökare från inom koncernen men även några utifrån. Under dagen fick gästerna chans att besöka LKAB Mekaniskas verkstad och den kompletta maskinparken samt lyssna till föredrag om två av bolagets egenutvecklade produkter; slitplåtssystemet WRC System® och transportbandstyrningen Inline Tracker.

Heedmark stod för eventplaneringen och för produktion av de sälj- och presentationsmaterial som användes vid eventet. Slitplåtssystemet WRC System® har vi extra stor kännedom om då vi på uppdrag av LKAB Mekaniska har ansvarat för produktens utvecklingsprocess, från idéutveckling till färdigt patent och varumärkesregistrering.

LKAB Mekaniska var mycket nöjda med arrangemanget som skapade många nya kontakter och fördjupade relationer. Förhoppningen är att Öppet Hus ska bli ett årligt återkommande event.

Event1365_01

Event för LKAB KUJ 1365

I augusti arrangerade Heedmark, på uppdrag av LKAB, en tillställning för Projektet KUJ1365. Det var ett hundratal gäster som på något sätt varit inblandade i projektet med att bygga den nya huvudnivån i gruvan i Kiruna.

Arrangemanget skedde i Gruvstadsparken där gästerna bjöds på fördrink i kvällssolen för att sedan serveras sittande middag och underhållning i ett 200 kvadratmeter stort tält. Kvällens tema var de olika huvudnivåerna i Kirunagruvan från 50-talet och fram till idag. Temat genomsyrade både menyn och underhållningen som startade med förrätt från 50-talet med minihamburgare och räkcoctail och musikunderhållning från samma tid med låten Run Around Sue.

HED_kuv_blogg1

Sommaren 2012 förvärvade NMV i Kiruna GIA:s produktion av fordon för smält- och stålverk i avknoppade bolaget Steelworks i Grängesberg AB. Heedmark fick uppdraget från NMV-Group att ta fram nytt bolagsnamn, logga, design och varumärkesprofil för det nya bolaget.

Kiruna Utility Vehicles lanserade i dagarna sin hemsida som även den har tagits fram av oss.

Besök Kiruna UV här.

KGS

I dag offentliggjordes patentet för WRC Hylsbult. WRC System® är ett system med konisk bult för att optimera användningen av slitplåt. Heedmark har hållit i processen från idéutveckling till färdigt patent för LKAB Mekaniska samt tagit hand om registreringen av varumärket.

Bergseminarium

20-21 mars arrangerades Kiruna Bergseminarium på hotell Ferrum i Kiruna. Kiruna Bergseminarium är ett initiativ från Malmfälten AB för att skapa ett forum, för företag och personer inom bergarbete, att utbyta erfarenheter inom bergteknik och bergförstärkning samt skapa nya kontakter inom branschen.

Intresset var stort och drygt 60 personer samlades för att lyssna på de intressanta föreläsningarna. Under seminariet arrangerades även en minimässa där ett antal utställare visade upp sina produkter och aktuella nyheter.

Kvällsaktiviteten innehöll förutom en uppskattad föreläsning från Bengt Ludvig även god mat och underhållning från Fagervall & Björkenvall.

HED_oref_blogg1

Heedmark har arbetat med Orefields sedan bolagets start med framtagning av logotyp, design och varumärkesstrategi. Vi har även tagit fram bolagets hemsida som nyligen lanserades på tre språk.

Besök Orefields här.

1000 vagnen

I september 2012 levererades den 1000:e malmvagnen till LKAB som del av ett gigantiskt svenskt industriprojekt som inleddes i juni 2004. Kockums har tillverkat underredet och Kiruna Wagon står för korgen samt slutmontage.
Ingen motsvarande tillverkning av godsvagnar har skett under de senaste 40 åren. Vagnen lackerades i guldgult för att markera bedriften och överlämnades till LKAB vid en festlig ceremoni.

Heedmark projektledde såväl guldlackeringen som överlämningseventet, PR och även en del kringaktiviteter för de långväga VIP-gästerna.

HED_lkfas_blogg1

LKAB Fastigheter (tidigare FAB) är också ett av LKAB:s dotterbolag som under våren genomgått ett namnbyte. Som ett led i den nya varumärkesprofileringen har en ny hemsida arbetats fram. Heedmark har vart projektledare och ansvarat för allt framtagande av innehållsmaterial till den nya webben.

www.lkabfastigheter.se

HED_kimit_blogg1

Nu har även LKAB Kimits nya hemsida publicerats www.lkabkimit.se. LKAB Kimit är en ledande leverantör inom sprängmedel och behovet av att öka tillgängligheten av bl.a. produkt- och säkerhetsdatablad till sina kunder har vart stort. Heedmark har projektlett arbetet och även ansvarat för framtagande av hemsidans innehåll.

HED_mek_blogg1

I dag publicerades LKAB Mekaniskas nya hemsida www.lkabmekaniska.se. Heedmark har projektlett och ansvarat för framtagande av innehåll till den nya hemsidan. I dagarna kommer LKAB Mekaniska besöka Euro Mine Expo i Skellefteå för att presentera produkten WRC och då kommer den nya hemsidan väl till pass.