Blogg

spacefilm2

HEEDMARK har på uppdrag av Space Kiruna tagit fram en rymdhörna på Folkets Hus i Kiruna. Målsättningen med rymdhörnan är att öka intresset för rymdverksamheterna inom Space Kiruna. Placeringen av rymdhörnan i Folkets Hus gör den synlig dels för turister som besöker Kirunas turistbyrå men även för Kirunabor som också har Folkets Hus som en mötesplats.

Häromdagen var 24Norrbotten på besök. Se inslaget här.

spacefilm

Matchtröja

Vi på HEEDMARK är otroligt stolta över det Kiruna IF gör. Det förändrar Sverige till det bättre. Vi är också stolta över att vi har varit med på ett hörn och stöttat föreningen med PR- och mediarådgivning kring HBTQ-certifieringen och projektet “Acceptansen till Allsvenskan”.

Grattis Kiruna IF och hela Kiruna till priset.

10933884_10153086174039669_5623639414048517222_n

 

radda_ratt

God Jul och Gott Nytt År!

Vi tackar för ett gott samarbete under 2014. Istället för julgåvor har vi valt att skänka pengar till Rädda Barnen.

radda_text

Heedmark_EuroMineExpo

Euro Mine Expo arrangerades den 10-12 juni i Skellefteå. NMV-Group deltog som utställare där sju av koncernbolagen fanns representerade med Nybergs Mekaniska Verkstad, Kiruna Utility Vehicles, Kiruna Wagon och Malmfälten i centrum.

Heedmark hade helhetsansvaret för NMV och NMV-gruppens gemensamma monter samt hela kringarrangemanget för alla deltagande personer.

Daniel Kangas och Björn Pettersson från Heedmark fanns också på plats under hela mässan .

Open House

Den 27 februari anordnade Heedmark Öppet Hus hos LKAB Mekaniska för att uppmärksamma att LKAB Mekaniska nu är en del av LKAB-koncernen.

Uppåt 100 gäster kom till arrangemanget, mestadels besökare från inom koncernen men även några utifrån. Under dagen fick gästerna chans att besöka LKAB Mekaniskas verkstad och den kompletta maskinparken samt lyssna till föredrag om två av bolagets egenutvecklade produkter; slitplåtssystemet WRC System® och transportbandstyrningen Inline Tracker.

Heedmark stod för eventplaneringen och för produktion av de sälj- och presentationsmaterial som användes vid eventet. Slitplåtssystemet WRC System® har vi extra stor kännedom om då vi på uppdrag av LKAB Mekaniska har ansvarat för produktens utvecklingsprocess, från idéutveckling till färdigt patent och varumärkesregistrering.

LKAB Mekaniska var mycket nöjda med arrangemanget som skapade många nya kontakter och fördjupade relationer. Förhoppningen är att Öppet Hus ska bli ett årligt återkommande event.

Event1365_01

Event för LKAB KUJ 1365

I augusti arrangerade Heedmark, på uppdrag av LKAB, en tillställning för Projektet KUJ1365. Det var ett hundratal gäster som på något sätt varit inblandade i projektet med att bygga den nya huvudnivån i gruvan i Kiruna.

Arrangemanget skedde i Gruvstadsparken där gästerna bjöds på fördrink i kvällssolen för att sedan serveras sittande middag och underhållning i ett 200 kvadratmeter stort tält. Kvällens tema var de olika huvudnivåerna i Kirunagruvan från 50-talet och fram till idag. Temat genomsyrade både menyn och underhållningen som startade med förrätt från 50-talet med minihamburgare och räkcoctail och musikunderhållning från samma tid med låten Run Around Sue.

HED_kuv_blogg1

Sommaren 2012 förvärvade NMV i Kiruna GIA:s produktion av fordon för smält- och stålverk i avknoppade bolaget Steelworks i Grängesberg AB. Heedmark fick uppdraget från NMV-Group att ta fram nytt bolagsnamn, logga, design och varumärkesprofil för det nya bolaget.

Kiruna Utility Vehicles lanserade i dagarna sin hemsida som även den har tagits fram av oss.

Besök Kiruna UV här.

KGS

I dag offentliggjordes patentet för WRC Hylsbult. WRC System® är ett system med konisk bult för att optimera användningen av slitplåt. Heedmark har hållit i processen från idéutveckling till färdigt patent för LKAB Mekaniska samt tagit hand om registreringen av varumärket.

Bergseminarium

20-21 mars arrangerades Kiruna Bergseminarium på hotell Ferrum i Kiruna. Kiruna Bergseminarium är ett initiativ från Malmfälten AB för att skapa ett forum, för företag och personer inom bergarbete, att utbyta erfarenheter inom bergteknik och bergförstärkning samt skapa nya kontakter inom branschen.

Intresset var stort och drygt 60 personer samlades för att lyssna på de intressanta föreläsningarna. Under seminariet arrangerades även en minimässa där ett antal utställare visade upp sina produkter och aktuella nyheter.

Kvällsaktiviteten innehöll förutom en uppskattad föreläsning från Bengt Ludvig även god mat och underhållning från Fagervall & Björkenvall.

HED_oref_blogg1

Heedmark har arbetat med Orefields sedan bolagets start med framtagning av logotyp, design och varumärkesstrategi. Vi har även tagit fram bolagets hemsida som nyligen lanserades på tre språk.

Besök Orefields här.

1000 vagnen

I september 2012 levererades den 1000:e malmvagnen till LKAB som del av ett gigantiskt svenskt industriprojekt som inleddes i juni 2004. Kockums har tillverkat underredet och Kiruna Wagon står för korgen samt slutmontage.
Ingen motsvarande tillverkning av godsvagnar har skett under de senaste 40 åren. Vagnen lackerades i guldgult för att markera bedriften och överlämnades till LKAB vid en festlig ceremoni.

Heedmark projektledde såväl guldlackeringen som överlämningseventet, PR och även en del kringaktiviteter för de långväga VIP-gästerna.

HED_lkfas_blogg1

LKAB Fastigheter (tidigare FAB) är också ett av LKAB:s dotterbolag som under våren genomgått ett namnbyte. Som ett led i den nya varumärkesprofileringen har en ny hemsida arbetats fram. Heedmark har vart projektledare och ansvarat för allt framtagande av innehållsmaterial till den nya webben.

www.lkabfastigheter.se

HED_kimit_blogg1

Nu har även LKAB Kimits nya hemsida publicerats www.lkabkimit.se. LKAB Kimit är en ledande leverantör inom sprängmedel och behovet av att öka tillgängligheten av bl.a. produkt- och säkerhetsdatablad till sina kunder har vart stort. Heedmark har projektlett arbetet och även ansvarat för framtagande av hemsidans innehåll.

HED_mek_blogg1

I dag publicerades LKAB Mekaniskas nya hemsida www.lkabmekaniska.se. Heedmark har projektlett och ansvarat för framtagande av innehåll till den nya hemsidan. I dagarna kommer LKAB Mekaniska besöka Euro Mine Expo i Skellefteå för att presentera produkten WRC och då kommer den nya hemsidan väl till pass.

Heedmark har besökt Euro Mine Expo i Skellefteå. För LKAB Mekaniskas räkning presenterades produkten WRC och vi representerade även LKAB Berg & Betong vid deras monter. Även vår kund Malmfältens besökte mässan med sin produkter Cavimeter och NMX bergbultar.

HED_bob_blogg1

I dag lanseras LKAB Berg & Betongs nya hemsida www.lkabbergbetong.se. I februari bytte KGS namn till LKAB Berg & Betong och som en del av namnbytet och den nya varumärkesprofilen har även en ny hemsida framarbetats. Heedmark har projektlett och ansvarat för framtagande av innehåll till den nya hemsidan. Innan sommaren kommer även hemsidor publiceras för LKAB Berg & Betongs dotterbolag LKAB Mekaniska och LKAB Kimit som också bytt namn och fått ny profil.

HED_wrc_blogg3

WRC i LKAB:s veckoblad

LKAB:s koncernbolag LKAB Mekaniska har utvecklat ett system för slitplåt som ska
reducera såväl vikter som kostnader och vara ett bättre miljöalternativ. Heedmark samordnar utvecklingsprojeket.

WRC-System® (Wear Resistant Cone-System) är resultatet av en idé som föddes av
Robert Nyberg och Harry Mäkelä redan år 2007. Sedan dess har utvecklingsarbetet
bedrivits med hjälp av medarbetare på LKAB som dagligen arbetar med slitagefrågor.


Projektet pryder framsidan av LKAB:s veckoblad nr. 2 i februari.

HED_fas_blogg2

Nu i februari månad öppnar fastighetsmastaren.com. Fastighetsmästaren har fått ett helt nytt utseende på webben. Heedmark har projektlett arbetet med den nya hemsidan.

Fastighetsmästaren utvecklar, äger och förvaltar ett stort antal bostadsfastigheter och kommersiella lokaler från Dalarna, mitt i Sverige, till Lappland längst i norr.

HED_fri_blogg3

Heedmarks kund FriGeo har uppmärksammats för deras arbete med Freeze Dredging i Hälleviks hamn, Sölvesborg. Projektet generarade ett inslag på SVTs Sydnytt. Se inslaget här under.

Läs mer på FriGeos hemsida.